Clicky


Douane-acties vertragen reizigers Schiphol

Douane-acties vertragen reizigers Schiphol
06-07-2015 09:08 | Algemeen | auteur De Redactie

SCHIPHOL (ANP) - Door acties van de douane op Schiphol lopen reizigers maandagochtend vertraging op. Douaniers controleren tussen 06.00 en 10.00 uur de bagage van alle binnenkomende passagiers. Dat leidt tot langere rijen bij de controles.

De douane wil met de acties een nieuwe cao afdwingen. Rijksambtenaren zitten al 1600 dagen zonder cao en staan al vier jaar op de nullijn, meldt vakbond CNV Overheid. Eerder voerde douanepersoneel in de Rotterdamse haven actie.

Ongeveer vijftig douaniers doen mee aan de actie op Schiphol. Ze controleren alle bagage en dat duurt per gemiddeld gezin al snel ruim vijf minuten. De passagiers lopen daardoor zo'n 45 tot 60 minuten vertraging op. Een woordvoerster van Schiphol laat weten dat tussen 06.00 en 10.00 uur ongeveer 4000 à 5000 passagiers binnenkomen. "Het is een normale zomerse dag."

Volgens CNV-onderhandelaar Loek Schueler zijn de reacties wisselend. "Sommige mensen begrijpen dat staken een recht is. Anderen zijn geïrriteerd omdat ze een vermoeiende reis in de nacht achter de rug hebben." Ze zegt mensen met klachten te verwijzen naar minister Stef Blok. Deze bewindsman en de bonden voor overheidspersoneel onderhandelen al twee maanden niet meer met elkaar over de nieuwe cao.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)