Extra veiligheidsmaatregelen bij Eurotunnel

Extra veiligheidsmaatregelen bij Eurotunnel
04-07-2015 22:48 | Buitenland | auteur De Redactie

CALAIS (ANP) - Bij de Eurotunnel tussen Frankrijk en Engeland zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Dat liet de tunnelbeheerder zaterdag weten aan de BBC. Het opvoeren van de beveiliging is een reactie op de bestorming van de terminal in het Franse Calais.

Doordat zo'n 150 migranten in de nacht van vrijdag op zaterdag de terminal probeerden binnen te dringen, liepen treinen vertragingen op en kon een aantal treinen helemaal niet rijden. Eurotunnel liet de BBC weten zich opnieuw op te maken voor een "moeilijke nacht".

De loco-burgemeester van Calais, Philippe Mignonet wees na de bestorming met een beschuldigende vinger naar de Britse autoriteiten. Volgens Mignonet moeten de Britten harder optreden tegen illegalen op de werkvloer, zodat het land minder aantrekkelijk wordt voor vluchtelingen.

Het was niet de eerste keer dat migranten voor chaotische toestanden zorgden in de Franse havenplaats. Veel vluchtelingen proberen wanhopig Groot-Brittannië te bereiken, bijvoorbeeld door in vrachtwagens te klimmen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden