Transport Online - Hitte geen reden tot minder treinen Utrecht

 


Hitte geen reden tot minder treinen Utrecht

Hitte geen reden tot minder treinen Utrecht
03-07-2015 16:41 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

UTRECHT - De hoge temperaturen van zaterdag hebben vooralsnog geen gevolgen voor het treinverkeer van en naar Utrecht. De NS laat vanwege de start van de Tour de France extra en langere treinen rijden. Dat plan hoeft, ondanks de hitte, niet te worden aangepast.

"We gaan van start volgens het plan dat we gemaakt hebben, en houden het weer nauwlettend in de gaten'', aldus een woordvoerster vandaag. "We adviseren reizigers om zaterdag de reisplanner goed te checken.''

Naar verwachting komen zaterdag 600.000 tot 800.000 mensen naar de Tourstart in Utrecht. Met de auto is de stad moeilijk bereikbaar.

Spoorwegovergangen buiten dienst

Twee Utrechtse spoorwegovergangen worden vanwege de Tour buiten dienst gesteld. Het peloton fietst namelijk over die overgangen. Het gaat om Utrecht Maliebaan en de overweg Kardinaal de Jongweg. De trein tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan rijdt daarom zaterdag niet.

Om te voorkomen dat de spoorbomen toch per ongeluk sluiten, zet ProRail de overwegbomen voor de zekerheid vast. "Met deze maatregel voorkomen we dat er gevaarlijke situaties ontstaan zoals eerder dit jaar bij de wielerklassieker Parijs-Roubaix'', zo stelt ProRail.

Begin april werd het peloton in tweeën gesneden door dalende spoorbomen vanwege een aanstormende trein. Sommige renners namen risico door onder de gesloten spoorbomen door te kruipen. (ANP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden