Clicky


Ruim 25.000 euro boete voor ontdekking dertien migranten in vrachtwagen

Ruim 25.000 euro boete voor ontdekking dertien migranten in vrachtwagen [+video]
03-07-2015 14:38 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

WALSALL - Een verhuisbedrijf uit het Britse Walsall heeft een boete van 18.000 Engelse pond, ruim 25.000 euro, gekregen omdat vorig jaar dertien migranten gevonden zijn in een vrachtwagen van het bedrijf, die terugkwam uit Frankrijk.

De vrachtwagenchauffeur hoorde, toen hij terug was op Britse bodem, dat er op de deur van de wagen werd gebonsd. De chauffeur belde de politie en rapporteerde de vondst aan de Border Force. Toch kreeg zijn werkgever een boete van -in eerste instantie- 19.500 pond.

De werkgever diende bezwaar in tegen de boete. Daarop werd deze teruggebracht naar 7.500 pond, maar uiteindelijk brachten de juridische kosten die de firma maakte om zijn gelijk te krijgen, het te betalen bedrag op 18.000 pond.



Het verhuisbedrijf vindt dat transportbedrijven eigenlijk het werk doen van de Border Force, door migranten te rapporteren. De eigenaar vindt het frustrerend dat het bedrijf het goede probeerde te doen door de migranten aan te geven, maar uiteindelijk zelf werd beboet.

Het Britse bedrijf heeft vijftig vrachtwagens die door heel Europa rijden. De chauffeurs zeggen vaak geconfronteerd te worden met migranten die proberen in hun wagens te komen: hoe dichter ze bij Calais komen, hoe groter de kans dat iemand illegaal de wagen in probeert te kruipen.