Transport Online - FNV: pijnlijke ingrepen bij V&D onvermijdelijk

FNV: pijnlijke ingrepen bij V&D onvermijdelijk

FNV: pijnlijke ingrepen bij V&D onvermijdelijk
03-07-2015 14:11 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - FNV zegt tevreden te zijn dat de salarisverlaging die V&D wilde doorvoeren en waarvoor onder het personeel geen draagvlak was, van de baan is. Dat in plaats daarvan vierhonderd banen worden geschrapt, is voor de medewerkers die het betreft "een hard gelag, al wordt een deel van de pijn weggenomen doordat er een fatsoenlijk sociaal plan ligt'', zegt bestuurder Niels Suijker van de vakbond.

Hij verwacht dat zijn achterban wel kan instemmen met de onderhandelingsresultaten. Het was volgens hem voor iedereen al lang duidelijk dat pijnlijke ingrepen niet te vermijden waren omdat V&D "in zwaar weer verkeert''.

Suijker zegt te hopen dat het akkoord een goede stap is in de richting naar het herstel van V&D. Garanties dat het hierbij blijft, zijn er volgens hem niet.

"Of het allemaal genoeg is, moeten we afwachten'', aldus de vakbondsman, die er in dat verband op wijst dat ook met de verhuurders nog een definitief akkoord moet worden bereikt over verlaging van de huur. (ANP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions