Transport Online - 'Overlast vrachtwagens op industrieterrein Hoek van Holland erger door Calais'

'Overlast vrachtwagens op industrieterrein Hoek van Holland erger door Calais'

'Overlast vrachtwagens op industrieterrein Hoek van Holland erger door Calais'
03-07-2015 11:33 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Op industrieterrein De Kulk in Hoek van Holland staan volgens de Rotterdamse PvdA en VVD zoveel vrachtwagens, dat ondernemers niet meer bij hun bedrijven kunnen komen. "Op dit moment is de situatie extra nijpend, omdat vrachtwagens langer lijken te moeten wachten wegens de staking in de haven van Calais", melden de fracties.

“Er moet een oplossing komen voor dit probleem. Om de leefbaarheid in het gebied te waarborgen en om ervoor te zorgen dat de ondernemers op een goeie manier hun werk uit kunnen voeren,” zegt PvdA-raadslid Barbara Kathmann. PvdA en VVD van Rotterdam hebben daarom een debat aangevraagd, komende dinsdag 7 juli wordt dit onderwerp besproken door de gemeenteraad.

Definitieve oplossing

Industrieterrein De Kulk in Hoek van Holland kampt al lange tijd met overlast door vrachtwagens en chauffeurs die hier hun vrachtwagen parkeren, wachtend op een volgende reis of bestemming, volgens PvdA Rotterdam. "Voorheen leverde dit vervuiling op van de buitenruimte, maar hier is tijdelijk op ingespeeld door vorig jaar toiletten en vuilnisbakken te plaatsen. Nu wordt gewacht op een definitieve oplossing voor de problematiek in het gebied."

De laatste tijd is het echter dusdanig druk met vrachtwagens in het gebied, dat diverse ondernemers hun bedrijf niet meer goed kunnen bereiken. Hierover komen klachten binnen vanuit de ondernemers bij de fracties van de VVD en de PvdA. Op dit moment is de situatie extra nijpend, omdat vrachtwagens langer lijken te moeten wachten wegens de staking in de haven van Calais.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions