Clicky


Twee weekendafsluitingen Van Brienenoordbrug

Twee weekendafsluitingen Van Brienenoordbrug
03-07-2015 09:35 | Wegwerkzaamheden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

RIDDERKERK - Rijkswaterstaat vervangt deze zomer het asfalt op delen van de A16 en op de hoofd- en parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug. Daarnaast voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan het beweegbare deel van de Van Brienenoordbrug. Hiervoor wordt de hoofdrijbaan twee weekenden in juli en augustus afgesloten en de parallelrijbaan negen dagen in juli.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd tot maximaal dertig minuten tijdens de weekendafsluitingen van de hoofdrijbaan. In de negen dagen dat de parallelbaan is afgesloten kan deze extra reistijd oplopen tot maximaal zestig minuten.

Weekendafsluitingen hoofdrijbaan

De hoofdrijbaan van de A16 wordt twee weekenden afgesloten vanaf knooppunt Ridderkerk richting Rotterdam tot knooppunt Terbregseplein. Dat gebeurt op vrijdag 10 juli 22.00 uur tot maandag 13 juli 05.00 uur, en op vrijdag 7 augustus 22.00 uur tot maandag 10 augustus 05.00 uur.

Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal dertig minuten.

Negendaagse afsluiting parallelrijbaan

De parallelrijbaan van de A16 wordt negen dagen afgesloten vanaf knooppunt Ridderkerk richting Rotterdam, tot knooppunt Terbregseplein. Dat gebeurt van dinsdag 21 juli 22.00 uur tot vrijdag 31 juli 05.00 uur.

Oprit Feijenoord (24), afrit Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel (25) en afrit Kralingen (26) zijn niet bereikbaar. Voor lokaal verkeer vanuit Rotterdam-Centrum/Capelle a/d IJssel is de parallelrijbaan richting de A20/Den Haag (richting het noorden) en afrit Kralingen (26) wel bereikbaar.

Verkeer moet rekening met een extra reistijd van maximaal zestig minuten.