Veerdienst TESO krijgt noodaanlanding op Texel

Veerdienst TESO krijgt noodaanlanding op Texel
03-07-2015 09:18 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

TEXEL - Rijkswaterstaat, TESO, de gemeente Texel en aannemer Van de Biggelaar ondertekenden donderdag 2 juli het contract voor de aanleg van de noodaanlanding van de TESO boot op Texel.

De gemeente Texel en TESO hebben zich sterk gemaakt voor een extra voorziening om de continuïteit van de bereikbaarheid van het eiland te bevorderen. Het gaat om een zogenoemde noodaanlanding; in geval van een langdurige uitval van de reguliere aanlanding kan de veerboot bij de noodaanlanding personen en voertuigen laden en lossen.

Zodra zich een dergelijke calamiteit voordoet zal Rijkswaterstaat opdracht geven om de mobiele noodbrug, die beschikbaar is voor alle veerhavens in het Waddengebied, naar de Texelse veerhaven te transporteren met als streven om de installatie binnen 48 uur te kunnen inzetten. De noodaanlanding wordt gerealiseerd op de onderhoudskade van TESO op de veerhaven van Texel.

Aanpassing veerhavens op nieuw schip

Rijkswaterstaat doet het projectmanagement voor de aanleg van de noodaanlanding. Ook past de organisatie de veerhavens van Den Helder en Texel aan op het nieuwe schip de MS Texelstroom. De dienst voert enkele onderhoudsmaatregelen uit en plaatst LED verlichting op de pontfuiken in de veerhavens van Den Helder en Texel.

Rijkswaterstaat blijft na de aanleg en aanpassingen van de noodaanlanding en de veerhavens verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud.  Als alles volgens planning verloopt, is de noodaanlanding medio 2016 gereed en getest.

Financiering

Mede door een financiële bijdrage van de gemeente Texel van maximaal 500.000 euro, kan de noodaanlanding gerealiseerd worden.

Burgemeester Giskes: ”Door de goede samenwerking tussen de TESO, de gemeente Texel en Rijkswaterstaat is het mogelijk geweest om de wens tot aanleg van de noodaanlanding op Texel in te kunnen vullen. Dit is voor Texel een essentiële verbetering in onze bereikbaarheid.”

Noodzaak

"Het eiland Texel wordt al meer dan honderd jaar door veerdienst TESO betrouwbaar en snel verbonden met het vasteland. In noodgevallen moeten brandweer en ambulancedienst te allen tijde verzekerd zijn van een verbinding van en naar het eiland. Dat geldt ook voor de bevoorrading van het eiland bij een defect van een aanlandingsbrug:, aldus de gemeente Texel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden