Clicky


Kamer: Blok moet snel om tafel met bonden

Kamer: Blok moet snel om tafel met bonden
02-07-2015 22:49 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok (Rijksdienst) moet zo snel mogelijk om de tafel met de vakbonden voor overheidspersoneel om een cao te sluiten. Daarin moet de nullijn van tafel en moeten de inkomens van leraren, politieagenten, militairen en ander overheidspersoneel weer gaan meestijgen met de loonontwikkeling in de markt.

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt een motie daarover van ChristenUnie-leider Arie Slob. Hij heeft de steun van de PvdA, SP, D66, SGP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

De 120.000 rijksambtenaren hebben al vier jaar geen nieuwe cao en hebben jaren zonder loonstijging achter de rug. Sinds eind april onderhandelen Blok en de bonden niet meer omdat hun standpunten te ver uit elkaar liggen.

Dat moet nu echt stoppen, vindt een meerderheid in de Kamer. Blok is het daar eigenlijk mee eens, al heeft hij wel steeds gezegd dat niet hij maar de bonden zijn weggelopen van de onderhandelingstafel. Donderdag zei hij in de Kamer dat ook hij graag zo snel mogelijk weer om de tafel gaat.