Transport Online - Welsi breidt uit met ferrymega's in opvallende huisstijl

Welsi breidt uit met ferrymega's in opvallende huisstijl

Welsi breidt uit met ferrymega's in opvallende huisstijl
02-07-2015 10:29 | Trailers | auteur De Redactie

VENLO - De veelzijdige transporteur en logistiek dienstverlener Welsi uit Venlo, een bekende klant van Krone, heeft onlangs weer zes mega ferrytrailers aangeschaft. Het opvallende aan deze trailers zit hem in de kleurrijke, fraaie huisstijl die Welsi heeft laten ontwerpen.

''Hiermee willen we laten zien dat we internationaal actief zijn, op zeker zes landen in Europa'', verduidelijkt algemeen directeur Geert Schoolmeesters.

Zo is op een van de trailers de Tower Bridge afgebeeld, op een andere het Colosseum, en op weer een derde de toren die Venlo liet bouwen tijdens de Floriade. Ook Berlijn en Parijs zijn op weer andere trailers afgebeeld.

Welsi is gespecialiseerd op selfdrive- en expressdiensten  richting de Britse eilanden inclusief Ierland. Hiervan zijn er in ons land natuurlijk nog meer, maar Schoolmeesters benadrukt dat de juiste service en het altijd nakomen van afspraken voor Welsi het geheim van een al meer dan twintig jaar durend succes zijn gebleken.

Daarbij geldt ook nog dat de markt in dit segment in die jaren grillig kon zijn. Welsi doorstond alle omstandigheden en exploiteert nu een vloot van 65 trailers die dagelijks onderweg in een gebied dat zich bevindt tussen de Britse eilanden, Polen, Tsjechië, Duitsland en de Benelux.

Vanwege de zware inzet die het ferrywerk kenmerkt, heeft Welsi wederom voor Krone gekozen. Hierbij valt op dat Welsi erin slaagt om vrijwel alle in Engeland geloste trailers weer vol op de boot of trein richting vasteland te krijgen.

''We rijden nauwelijks leeg, de trailers hebben het op de genoemde expressdiensten niet makkelijk en toch is de betrouwbaarheid perfect.''

Welsi laat de trailers vlakbij de Venlose hoofdvestiging regelmatig servicen, wat de levensduur van de Krone's natuurlijk ten goede komt. Welsi rijdt voor bijna de helft met de megatrailer, een model dat snel furore maakt binnen het bedrijf.

''Dit kan ik mede doen, doordat tal van charters van ons nu een lage trekker hebben gekocht, zodat een stabiele en efficiënte en betrouwbare combinatie ontstaat die tegen de praktijk van expressdienst rijden kan.''

Schoolmeesters is onder de indruk van de bouwkwaliteit van Krone, met name aan de achterkant van de trailers.

''Hier op de hoofdvestiging moet vaak aangedockt worden. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar de Krone's doen het hier uitstekend. Dat LED-verlichting standaard is, dat ze een deugdelijk schijfremsysteem hebben en dat alle trailers voldoen aan ladingzekeringnorm Code XL Getränke, een hele zware norm, bewijst ons dat we met Krone de juiste keuze hebben gemaakt.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions