Transport Online - Ongeregeldheden in de Schilderswijk: 34 aanhoudingen

Ongeregeldheden in de Schilderswijk: 34 aanhoudingen

Ongeregeldheden in de Schilderswijk: 34 aanhoudingen
02-07-2015 09:13 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - In de avond en nacht van woensdag op donderdag hielden agenten na ongeregeldheden in de Schilderswijk in Den Haag 34 relschoppers aan. De politie was in de wijk aanwezig, omdat zich de afgelopen twee avonden ongeregeldheden voordeden.

Toen relschoppers woensdagavond probeerden het politiebureau in de De Heemstraat te bestormen, was de ME genoodzaakt om enkele charges uit te voeren. Er werd met vuurwerk en stenen naar de politie gegooid, er werden brandjes gesticht en vernielingen gepleegd. Naast de ruiten van winkels en een cultureel centrum werden ook enkele politievoertuigen vernield, meldt de politie.

Enkele honderden relschoppers waren betrokken bij de ongeregeldheden. De politie hield in totaal 34 onruststokers aan, waarvan 11 minderjarig. Een verdachte werd aangehouden omdat hij een brandstof over agenten gooide. Ze bleven ongedeerd.

Reguliere agenten en bikers werden belaagd, terwijl zij toegang hielden op het Hobbemaplein. Zij werden dermate in het nauw gedreven dat zij genoodzaakt waren twee waarschuwingsschoten te lossen teneinde hun belagers op afstand te houden. Deze agenten zagen kans zichzelf in veiligheid te brengen en bleven daardoor ongedeerd. Nadat de ME een charge uitvoerde, keerde de rust terug.

De GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) ondersteunde in de verzorging van agenten die tijdens deze warme nacht hun dienst vervulden. De brandweer bluste enkele branden, waaronder een autobrand in de Karel Roosstraat.

Van de ongeregeldheden en vernielingen zijn camerabeelden beschikbaar die de politie gebruikt in het onderzoek naar eenieder die zich vannacht schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions