Gasunie en Groningen Seaports willen aanvoer LNG per schip

Gasunie en Groningen Seaports willen aanvoer LNG per schip
01-07-2015 14:57 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GRONINGEN - Gasinfrastructuurbedrijf Gasunie en Groningen Seaports gaan de mogelijkheden onderzoeken om in de Noord-Groningse Eemshaven infrastructuur aan te leggen waarmee LNG per schip kan worden aangevoerd, gelost en in gasvorm geinjecteerd in het gastransportnet. Beide partijen hebben daartoe een overeenkomst gesloten.

Met een LNG-faciliteit in de Eemshaven worden de mogelijkheden voor de import van aardgas uitgebreid nu het aanbod van gas uit het Groningen-veld verder terugloopt. Gasunie gaat samen met marktpartijen onderzoeken welke technische, logistieke en commerciële concepten geschikt zijn. Groningen Seaports onderzoekt de mogelijkheden van een locatie in de Eemshaven.

LNG kan per schip uit de hele wereld worden aangevoerd, bijvoorbeeld uit het Midden-Oosten, verschillende delen van Afrika, Noorwegen, de Verenigde Staten en Australie. Nederland beschikt al over een LNG-faciliteit, namelijk de Gate terminal bij Rotterdam.

"Aanvullende initiatieven, zoals die in de Eemshaven, zouden onze energievoorziening over een nog grotere variëteit aan bronnen en aanvoerroutes helpen te spreiden. Mede door de ontwikkelingen in Groningen en Europa is het van belang aan nieuwe mogelijkheden te blijven werken", aldus Gasunie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden