Clicky


Drugs en wapens aangetroffen op Rotterdam-The Haque Airport

Drugs en wapens aangetroffen op Rotterdam-The Haque Airport
01-07-2015 14:30 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Tijdens een gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee, de Nationale Politie en de Belastingdienst op Rotterdam-The Haque Airport zijn dinsdag meerdere auto’s inbeslaggenomen, openstaande boetes geïnd, werd een rijbewijs ingevorderd, zijn drugs, vuurwerk en wapens aangetroffen. Ook is er een onderzoek naar witwassen opgestart.

De actie werd gisteren gehouden tussen half twee 's middags en acht uur 's avonds. De Koninklijke Marechaussee coördineerde de actie. In samenwerking met de Nationale Politie, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie werd gecontroleerd.

Tijdens de controle, waarbij de Marechaussee ook explosieven-honden heeft ingezet, zijn een busje pepperspray, een boksbeugel en een aantal messen aangetroffen. Een persoon had in zijn auto illegaal vuurwerk liggen en kreeg hiervoor een boete van 2500 euro.



Naast een ingevorderd rijbewijs en de inbeslagname van twee voertuigen vanwege gestolen kentekenplaten heeft de Marechaussee kleine hoeveelheden drugs aangetroffen. In totaal is er voor 3720 euro aan openstaande boetes geïnd. In een auto is tienduizend euro aangetroffen waarvoor geen aannemelijke verklaring kon worden gegeven.

Er wordt een onderzoek opgestart naar witwassen. De Belastingdienst heeft beslag gelegd op zes auto’s waarvan er vier direct zijn afgevoerd. Verder is zevenduizend euro betaald op openstaande belastingschulden.

©Foto: Koninklijke Marechaussee