Clicky


92 bekeuringen voor negeren rode kruisen op A1

92 bekeuringen voor negeren rode kruisen op A1
01-07-2015 13:59 | Overtredingen | auteur De Redactie

DRIEBERGEN - De politie heeft maandag op de A1 op knooppunt Beekbergen 92 automobilisten bekeurd voor het negeren van de rode kruisen. De parallebaan richting Amersfoort was die namiddag in verband met een gekantelde vrachtwagen helemaal afgesloten.

Na het ongeval werd voor de veiligheid van de hulpverleners de gehele rijbaan afgesloten en daarvoor plaatste Rijkswaterstaat rode kruisen boven de snelweg.

Een groot aantal automobilisten negeerde echter deze rode kruisen. Ook de aanwezigheid van een opvallende politieauto van de Landelijke Eenheid kon hun gedrag niet beïnvloeden. Menig automobilist reed de agenten bijna de vouwen uit de broek. 92 overtreders zijn op kenteken bekeurd en kunnen binnenkort een bekeuring van minimaal 230 euro op hun deurmat verwachten. Blijken het recidivisten, dan kan dat bedrag nog hoger uitvallen.

Rijkswaterstaat en politie zijn eerder dit jaar overeengekomen de handhaving op het negeren van het rode kruis te intensiveren. Dat betekent dat de politie op dit soort locaties extra alert is op automobilisten die de kruisen negeren.