Stakers Calais: woensdag rustdag, donderdag en vrijdag hardere acties

Stakers Calais: woensdag rustdag, donderdag en vrijdag hardere acties
01-07-2015 13:37 | Buitenland | auteur De Redactie

CALAIS - Het personeel van SeaFrance SCOP, waarvan MyFerryLink onderdeel uitmaakt, heeft woensdagochtend een bijeenkomst gehad samen met de ondernemingsraad. Aan de vergadering namen 250 mensen deel. Eric Vercoutre heeft laten weten dat vandaag, woensdag 1 juli, een rustige dag zal zijn qua acties maar dat donderdag de acties geïntensiveerd zullen worden.

Echter, het verkeer rond Calais zal ook woensdag door de lange rijen wachtende vrachtwagens niet meer normaliseren en zullen er geen afvaarten palatsvinden vanuit de Haven van calais naar Dover.

Vercoutre liet tevens weten dat er zo'n 120 mensen de schepen bezetten die zijn verkocht aan DFDS.

Eric Vercoutre belooft donderdag en vrijdag twee zware actiedagen. "Er zal een verscheidenheiod aan acties plaatsvinden met onder andere maatregelen om de Kanaaltunnel, opnieuw, te blokkeren", aldus Vercoutre.

Daarnaast gaf de vakbondsman aan niet bang te zijn voor een mogelijk ingrijpen van onder meer het leger. Er is een mogelijkheid dat deze komende nacht in actie komen omdat vanaf middernacht MyFerryLink geen eigenaar meer is van de bezette schepen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden