Clicky


Van Aartsen roept op tot kalmte

Van Aartsen roept op tot kalmte
01-07-2015 13:32 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (ANP) - De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft woensdag opgeroepen tot kalmte. Dat deed hij tijdens een persconferentie over de dood van de 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez, die na een arrestatie afgelopen weekend overleed.

De Haagse politiechef Paul van Musscher sloot zich bij deze oproep aan. "Geen enkele gebeurtenis, hoe vervelend dan ook, is aanleiding om over te gaan tot bedreiging, plundering of vernieling. Daar is niemand bij gebaat, zeker niet de bewoners en ook niet de ondernemers van de Schilderswijk."

Uit een voorlopige sectie blijkt dat zijn dood zeer waarschijnlijk het gevolg is van zuurstoftekort. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door het optreden van de politie bij de arrestatie.

Protesttocht

In de Haagse Schilderswijk braken in de nacht van maandag op dinsdag rellen uit na een protesttocht tegen het politieoptreden. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag was het onrustig.

Van Musscher zei woensdag dat agenten, ook agenten die niet betrokken zijn bij de aanhouding van Henriquez, de afgelopen dagen bedreigd zijn.

De vijf agenten die betrokken waren bij de aanhouding staan op non-actief en zijn verdachte in deze zaak. Ze zijn niet gearresteerd en zitten dus ook niet vast. "Ze zijn zeer aangeslagen", zei Van Musscher.