Clicky

 'Akkoord over cao voor Duitse machinisten'

'Akkoord over cao voor Duitse machinisten'
01-07-2015 10:59 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

BERLIJN (ANP) - Deutsche Bahn heeft een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor treinmachinisten. Daarmee is de dreiging van nieuwe stakingen op het Duitse spoor van de baan. Dat maakten de partijen woensdag bekend.

Deutsche Bahn sloot het cao-akkoord met de machinistenvakbond GDL na vijf weken onderhandelingen. De partijen lagen bijna een jaar met elkaar in de clinch over een nieuwe cao. De machinisten hebben meerdere malen het werk voor langere tijd stilgelegd om hun eisen kracht bij te zetten. Ze wilden onder meer een hoger loon en een kortere werkweek. Door de acties werd het treinverkeer in Duitsland ernstig ontregeld.

"Alles is ondertekend'', aldus een bemiddelaar in de gesprekken. Deutsche Bahn gaat onder meer het loon met 5,1 procent verhogen en driehonderd nieuwe machinisten in dienst nemen. Ook wordt de werkweek verkort. De machinisten zullen in ruil zeker tot 2018 geen acties meer voeren.

De Nederlandse Spoorwegen liet in een reactie weten blij te zijn dat er geen stakingsdreiging van Duitse treinmachinisten meer is. Volgens de NS werden door de stakingen 120.000 Nederlandse treinreizigers gedupeerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions