Transport Online - Opnieuw onrustig in Haagse Schilderswijk

Opnieuw onrustig in Haagse Schilderswijk

Opnieuw onrustig in Haagse Schilderswijk
01-07-2015 10:08 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (ANP) - Het is in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw onrustig in de Schilderswijk in Den Haag, meldt de politie. Er zijn wat brandjes gesticht en enkele opstootjes geweest, ''maar het is een totaal ander beeld dan maandagavond'', zei een woordvoerster van de politie. Toen liep een demonstratie vanwege de dood van de Arubaan Mitch Henriquez, die overleed nadat hij was opgepakt, uit op rellen. Pas dinsdag diep in de nacht keerde de rust terug.

De politie zette dinsdagavond al extra mensen en materieel in om de situatie in de gaten te houden. Er werd onder meer een politiehelikopter ingeschakeld en politieruiters en -paarden werden ingezet. Later werd ook de ME naar de Schilderswijk gestuurd, onder meer om bij brandjes "een veilige situatie te creeëren voor de brandweer'', vertelde de woordvoerster. Van charges door de ME is volgens haar geen sprake.

Tijdens de rellen in de nacht van maandag op dinsdag werden vernielingen aangericht, brandjes gesticht en agenten en brandweerlieden bekogeld. Zestien mensen werden aangehouden. Een politieruiter en -paard raakten gewond.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions