Clicky

 
Transport Online - Vlaamse overheidsdienst: vanaf E40 grens met Frankrijk 24 uur dicht [+foto]

Vlaamse overheidsdienst: vanaf E40 grens met Frankrijk 24 uur dicht

Vlaamse overheidsdienst: vanaf E40 grens met Frankrijk 24 uur dicht [+foto]
01-07-2015 10:11 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

VEURNE - De grens naar Frankrijk is momenteel dicht, bevestigt Karin Komeine van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken voor West-Vlaanderen. Deze overheidsdienst verzorgt de communicatie rondom de snelweg E40, waar de politie momenteel bij Aalst en Veurne alle verkeer tegenhoudt dat van België naar Frankrijk wil. Het Rode Kruis Vlaanderen deelt hier water uit aan gestrande reizigers en (vrachtwagen)chauffeurs.

Wegens de staking van het personeel van MyFerryLink vertrekken vanuit de haven van Calais geen boten, nog wel treinen. Vanaf Duinkerke varen nog boten, maar de drukte daar is enorm. Volgens Hajo Beeckman van Verkeerscentrum Vlaanderen heeft Frankrijk aan de Belgische autoriteiten gevraagd om vrachtvervoer richting Calais en Duinkerke voorlopig tegen te houden.

Grens België-Frankrijk 24 uur dicht

Komeine bevestigt dit. "Al het verkeer wordt momenteel tegengehouden. Niet alleen zwaar verkeer, maar ook personenauto's en bussen." De verwachting is dat deze actie 12 tot 24 uur zal gaan duren. "Maar als de betogers opnieuw actie gaan houden, is er nog geen zicht op een eindpunt", aldus Komeine.

De treinen bij Calais door de tunnel rijden momenteel nog, maar er kunnen per uur maar tweehonderd vrachtwagens die kant op. "En er staan er wel tweeduizend."

Haven Zeebrugge erg druk

Ook de haven van Zeebrugge wordt steeds drukker, heeft de Federale Overheidsdienst van de politie doorgekregen. "Daar ziet het er ook niet goed uit, er wordt daar ook een strop verwacht." De politie adviseert de persmededelingen in de gaten te houden en Frankrijk te vermijden. "Als het even kan, niet in de buurt van de grens komen", zegt ook Komeine.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden