Transport Online - Nabestaanden: smartengeld Lufthansa onvoldoende

Nabestaanden: smartengeld Lufthansa onvoldoende

Nabestaanden: smartengeld Lufthansa onvoldoende
30-06-2015 19:37 | Algemeen | auteur De Redactie

BERLIJN - Het smartengeld dat Lufthansa dinsdag heeft aangeboden aan de nabestaanden van de inzittenden van het passagiersvliegtuig dat een copiloot in maart te pletter vloog is 'volstrekt onvoldoende'. Dat zegt advocaat Elmar Giemulla, die de nabestaanden van dertig slachtoffers bijstaat.

Lufthansa, het moederbedrijf van Germanwings, de luchtvaartmaatschappij van het neergestorte toestel, biedt nabestaanden voor wie de Duitse wet geldt een bedrag van 25 duizend euro per slachtoffer. Naaste verwanten kunnen bovendien ieder tienduizend euro tegemoetzien. Waarop nabestaanden die niet onder de Duitse wet leven aanspraak kunnen maken is nog onduidelijk.Behalve smartengeld heeft Lufthansa ook 7,8 miljoen euro opzijgezet voor een onderwijsfonds voor door de vliegramp verweesde kinderen. Verder is zes miljoen euro beschikbaar voor 'hulpprojecten van familieleden', laat de Duitse vliegmaatschappij weten.

De lijnvlucht tussen Barcelona en Düsseldorf van Germanwings stortte op 24 maart neer in de Franse Alpen. Alle 150 inzittenden kwamen om. Alles wijst er volgens het Franse openbaar ministerie op dat copiloot Andreas Lubitz het vliegtuig moedwillig te pletter heeft doen vliegen. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions