Clicky

 
Transport Online - Dierenbescherming wil rem op veetransporten tijdens hittegolf

Dierenbescherming wil rem op veetransporten tijdens hittegolf

Dierenbescherming wil rem op veetransporten tijdens hittegolf
30-06-2015 17:02 | Transport | auteur De Redactie

DEN HAAG (ANP) - De Dierenbescherming wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken vee- en ander dierentransport tijdens de hittegolf verbiedt. Volgens de organisatie raken varkens bij 25 graden Celsius al in hittestress.

Ook wedstrijden met dieren en tentoonstellingen moeten kritisch worden bekeken, vindt de Dierenbescherming. "mHet kan niet zo zijn dat wedstrijden met duiven over lange afstanden gewoon doorgang vinden", aldus directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.

De Dierenbescherming vertrouwt erop dat mensen met huisdieren hun gezonde verstand zullen gebruiken en de tips op de site van de organisatie ter harte zullen nemen. Dales: "Juist over de productiedieren of dieren die een andere, bijvoorbeeld competitieve waarde vertegenwoordigen, maak ik me extra zorgen."

Hij vindt de huidige controles van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA op veetransporten onvoldoende tijdens de verwachte hitte. "Ik voorspel niet veel goeds als de NVWA alleen steekproefsgewijs controleert", aldus Dales.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions