Transport Online - Boom Transport: Niet meer naar Calais, vrachtwagens thuis gehouden [+foto's]

Boom Transport: Niet meer naar Calais, vrachtwagens thuis gehouden

Boom Transport: Niet meer naar Calais, vrachtwagens thuis gehouden [+foto's]
30-06-2015 15:36 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

VENRAY – “Voor het eerst in de geschiedenis van Boom Transport hebben we alle klanten moeten informeren dat er geen vertrek is naar Groot Brittannië”, vertelt mededirecteur Boy Boom. “Er staan ongeveer veertien vrachtwagens bij ons op het terrein. We hebben auto’s terug laten komen en vanmiddag om twaalf uur de zware beslissing gemaakt om geen chauffeurs meer naar Calais te sturen. Dat hebben we gedaan in overleg met onze opdrachtgevers, die hebben daar ook alle begrip voor.”

Boom Transport heeft twee transporten kunnen omboeken naar Hoek van Holland, er staan nog twee chauffeurs vast in de rij bij Calais en zeven aan de Britse kant.

“In Groot-Brittannië zullen nog meer chauffeurs van ons aansluiten in de rij op de M20. Wij hebben dagelijks vertrek naar Groot-Brittannië, deze chauffeurs zijn zondag en maandag gewoon nog vertrokken, hebben hun lading afgeleverd en willen nu weer terug. Maar ja, ze kunnen aansluiten in ‘Operation Stack”, vertelt Boy Boom.

Vaststaan aan de Britse kant is minder erg dan aan de Franse kant. “Daar heb je geen last van migranten. Overigens hebben onze chauffeurs ook koelkast en magnetron in de auto en redden zij zich wel een paar dagen met eten en drinken. Voor alle onschuldige passagiers die vaststaan vinden wij het nog veel erger. We hebben gehoord dat er ook schoolbussen met kinderen tussen staan. In deze hitte, zonder voldoende water en voedsel.”

Boom begrijpt niet dat niemand iets aan deze situatie doet. “Dat onschuldige mensen daar vaststaan is verschrikkelijk. En voor ons, de producenten én de economie is dit een financiële strop.”


©Foto's: Michel Doorhof vanaf de M20

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions