NS zegt toe Veolia-geheimen te vernietigen

NS zegt toe Veolia-geheimen te vernietigen
30-06-2015 11:02 | Algemeen | auteur De Redactie

UTRECHT/MAASTRICHT (ANP) - De NS gaat alle vertrouwelijke stukken van vervoersbedrijf Veolia in zijn bezit vernietigen. Die stukken had de NS illegaal gekregen tijdens de omstreden aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Veolia eiste vernietiging daarvan en NS zegt dit nu toe, bevestigde een NS-woordvoerder dinsdag berichtgeving in de Limburgse kranten.

Wel wacht de NS nog met de vernietiging tot onderzoeken naar de handelwijze van de NS in deze kwestie zijn afgerond. "Als we nu stukken vernietigen is dat nadelig voor het onderzoek", aldus de woordvoerder.

Veolia is teleurgesteld. "Wij willen zelf bekijken welke vertrouwelijke informatie de NS heeft verkregen en dan samen beslissen hoe die te vernietigen", zei een woordvoerster van Veolia.

De NS had zijn zinnen gezet op het openbaar vervoer in de zuidelijke provincie en NS-dochterbedrijf Abellio won de aanbesteding ook. Maar het bedrijf bleek vals spel te hebben gepleegd. Abellio kreeg vertrouwelijke informatie van een oud-directeur van concurrent Veolia.

In de brief had Veolia behalve vernietiging van de vertrouwelijke documenten ook een schadevergoeding van miljoenen geëist. Daarop gaat de NS niet in voordat alle onderzoeken zijn afgerond. Die onderzoeken worden gevoerd door het Openbaar Ministerie, de Autoriteit Consument en Markt en de eigen huisadvocaat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden