Clicky


Belastingonderhandelingen geklapt

Belastingonderhandelingen geklapt
29-06-2015 22:41 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG (ANP) - De onderhandelingen tussen kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie, GroenLinks en SGP over een hervorming van het belastingstelsel zijn geklapt. D66-leider Alexander Pechtold zag te weinig ambitie om verder te praten. Andere oppositieleiders zagen nog wel mogelijkheden maar moesten zich neerleggen bij het feit dat er zonder D66 zeker geen meerderheid te vinden is voor de plannen in de Eerste Kamer.

Volgens Pechtold is het kabinet niet ambitieus genoeg om meer banen te scheppen, het stelsel te vereenvoudigen en het belastingsysteem te vergroenen. "De verschillen tussen de coalitie en de vier oppositiepartijen zijn wat mij betreft te groot", aldus Pechtold.

Andere partijen toonden zich teleurgesteld over het opstappen van Pechtold. Volgens zowel VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra, PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom, als staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) waren de agenda's al getrokken voor een vervolgoverleg toen Pechtold meldde dat hij niet meer meedeed. "Er was een sfeer van aanpakken aan tafel, we trokken onze agenda's en toen stapte er één op'', zei Wiebes.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions