Transport Online - EU: miljoenen voor Nederlandse infrastructuur

EU: miljoenen voor Nederlandse infrastructuur

EU: miljoenen voor Nederlandse infrastructuur
29-06-2015 16:58 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BRUSSEL - Brussel wil miljoenen uittrekken om de Nederlandse infrastructuur te verbeteren. Voor de verlegging van een goederenspoorlijn in de haven van Rotterdam komt bijna zestig miljoen euro beschikbaar. Door het nieuwe traject moeten de problemen door de Calandbrug, die een flessenhals dreigt te worden, verdwijnen.

Dat maakte de Europese Commissie in Brussel vandaag bekend. De commissie wil in totaal 13,1 miljard euro uitgeven voor 276 projecten die het transport in de Europese Unie moeten verbeteren. Het gaat om het grootste pakket ooit, aldus Europees Commissaris Violeta Bulc.

Ruim elf miljoen euro gaat naar de bouw van een grotere zeesluis bij IJmuiden om de toegankelijkheid van Amsterdam te verbeteren. Via Vlaanderen vloeit er 48 miljoen euro naar de nieuwe sluis bij Terneuzen, waarvan vooral Gent gaat profiteren.

Geld voor onderzoek naar beter treinverkeer

Brussel geeft ook geld voor onderzoek naar beter treinverkeer tussen de provincies Groningen en Limburg en het buitenland. Voor een studie voor het traject Groningen - Bremen (Duitsland) komt ruim 8,3 miljoen euro vrij. De provincie Limburg krijgt maximaal ruim 4,7 miljoen euro.

Voor studies over verkeersverbindingen in het gebied langs de Rijn richting Alpen trekt de commissie nog eens ruim 3,5 miljoen euro uit. De provincie Gelderland krijgt hiervoor 625.000 euro, het ministerie van Infrastructuur en Milieu ruim 2,9 miljoen. In het laatste geval gaat het specifiek om een onderzoek naar een betere bereikbaarheid voor Nijmegen en Arnhem (verlenging A15 naar A12). (ANP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions