Clicky


Ravage op Europese beurzen

Ravage op Europese beurzen
29-06-2015 09:12 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De escalatie van de Griekse crisis in het afgelopen weekeinde zorgde maandag voor een ravage op de Europese aandelenbeurzen. De Amsterdamse AEX ging bij de opening ruim 4 procent onderuit en elders op het continent liepen de verliezen op tot bijna 5 procent.

Na enkele minuten handelen stond de AEX 3,7 procent lager op 476,07 punten en daalde de MidKap-index 3,8 procent tot 703,90 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs verloren respectievelijk 4,2 en 4,4 procent, terwijl de FTSE in Londen het met een min van 2,2 procent iets beter deed. De beurs in Athene blijft maandag dicht.

Volgens handelaren speculeerde een flink aantal beleggers vorige week op een 'last minute' akkoord over de Griekse financiën. Vrijdagavond kwam Athene echter met een verzoek om een referendum en waren de kansen op een deal snel verkeken. "Beleggers willen momenteel en masse uit aandelen en zijn op zoek naar zogeheten veilige havens als goud en staatsobligaties van economische grootmachten als Duitsland", aldus een handelaar. (Novum)