Clicky


Frankrijk verhoogt dreigingsniveau na aanslag

Frankrijk verhoogt dreigingsniveau na aanslag
26-06-2015 17:34 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - De Franse regering heeft het hoogste dreigingsniveau ingesteld naar aanleiding van de aanslag van vrijdag op een fabriek in de buurt van Lyon. Bij de aanslag kwam een persoon om het leven, twee raakten gewond. Het slachtoffer werd onthoofd. Een verdachte is aangehouden.

Volgens een bron bij de autoriteiten was het slachtoffer de werkgever van een van de verdachten. Het hoofd van het slachtoffer was achtergelaten op het hek bij de ingang van de gasfabriek. In de woning van de verdachte, Yassine Salhi, zijn een vrouw en een tweede persoon gearresteerd. De vrouw is volgens een bron de echtgenote van Salhi.



De aanslag werd gepleegd in Saint-Quentin-Fallavier, in de regio Isère, niet ver van Lyon. Een auto ramde de poort van de fabriek en een aantal gasflessen, waardoor een explosie volgde. Bij de plek van de explosie werd het onthoofde lichaam gevonden. Het hoofd van het slachtoffer werd op het hek rond het gebouw achtergelaten, zei een bron bij de veiligheidsdiensten. Ook werden twee vlaggen aangetroffen, een witte en een zwarte, beide met Arabische opschriften. (Novum/AP)