Clicky


Hans Kraay jr. weg bij SBS

Hans Kraay jr. weg bij SBS
26-06-2015 17:06 | Showbizz | auteur De Redactie

AMSTERDAM (ANP) - Hans Kraay jr. is per direct weg bij SBS. "Er is voor hem te weinig werk om op basis van een doorlopend exclusiviteitscontract verder te gaan", liet het commerciële televisiestation vrijdag weten.

Volgens SBS is met Kraay (55) overeengekomen de samenwerking niet langer voort te zetten. "Ik heb altijd met veel plezier bij SBS gewerkt en kijk nu uit naar nieuwe uitdagingen en nieuwe mogelijkheden", zegt Kraay in een persbericht.

Televisiedirecteur Peter Lubbers bedankt de televisiepresentator "voor zijn inzet en enthousiasme" en wenst hem veel succes met zijn nieuwe plannen. "Onze kijkers hebben Hans leren kennen als een spontane en sympathieke televisiepersoonlijkheid.''

Hans Kraay jr. presenteert momenteel bij SBS6 'Lachen om Home Video's' en is verslaggever bij de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal. Buiten SBS schuift hij regelmatig als gast aan bij Voetbal International van RTL7 en is hij vaste analist in het programma 'De Tafel van Kees' op het betaalkanaal Fox Sports Eredivisie.

Kraay begon zijn carrière als profvoetballer, waarbij hij heel wat rode en gele kaarten kreeg. In de jaren negentig begon hij een carrière in de sportjournalistiek. Hij werkte sinds 1997 voor SBS.