Transport Online - FNV: Goede cao met Scania Zwolle of 24-uursstaking

FNV: Goede cao met Scania Zwolle of 24-uursstaking

FNV: Goede cao met Scania Zwolle of 24-uursstaking
26-06-2015 16:22 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZWOLLE - Tot vier uur vanmiddag was er, in het kader van de metaalstaking georganisseerd door FNV en CNV, een werkonderbreking bij Scania in Zwolle. "Wij roepen de directie van Scania op om een signaal aan hun werkgeversclub af te geven om met ons een goede cao af te sluiten. Als een cao uitblijft, dan volgt er een 24-uursstaking op 4 september", zo kondigde  FNV Metaal bestuurder Marijn van der Gaag aan.

 "Laat de directie van Scania maar een signaal geven aan de onderhandelingstafel om met een beter bod te komen", aldus Marijn van der Gaag.

De werkonderbreking bij Scania duurde vier uren: twee uren door de ochtendploeg en twee uren door de middagploeg, die in plaats van om twee uur, om vier uur is begonnen. De productie in Zwolle lag daarmee vier uren compleet stil.

FNV meldt dat het voor het eerst is dat de werknemers van Scania het werk neerleggen voor een goede cao nadat er al eerder deze week een bijeenkomst en een poortactie heeft plaatsgevonden aan de Russenweg in Zwolle.

Meer dan vijfduizend metaalstakers

Met ingang van de tweede stakende ploeg bij Scania zijn er vandaag meer dan 5000 metaalwerkers die het werk hebben neergelegd. In Rotterdam en omstreken staakten vanochtend 1500 arbeiders.

In Zuidoost-Nederland schreven 3200 metaalwerkers zich in. Met de actievoerende vakmensen bij Scania komt het aantal boven de 5000 uit. Niet eerder kwamen zoveel metaalwerkers op één dag in staking, meldt FNV.

Lees ook:
Scania Zwolle en DAF Eindhoven: 'Wij bloeden voor de hele sector'

Foto's

 • C. van den Enden
  C. van den Enden
 • C. van den Enden
  C. van den Enden
 • Smits Berging
  Smits Berging
 • Smits Berging
  Smits Berging

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions