Clicky


Belgische transportbedrijven gaan vrachtwagenchauffeurs delen

Belgische transportbedrijven gaan vrachtwagenchauffeurs delen
26-06-2015 15:51 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

LIMBURG (B) - Transportbedrijven in Belgisch Limburg gaan vrachtwagenchauffeurs delen om piekperiodes op te vangen. De logistieke sector is, ook in België, sterk onderhevig aan pieken waardoor sommige bedrijven in bepaalde periodes op zoek zijn naar een groot aantal extra en tijdelijke werknemers.

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg en het Logistiek Platform Limburg bieden daarom ondersteuning bij de oprichting van een ‘pool’ voor logistieke medewerkers, die flexibel en op afroepbasis kunnen worden ingezet bij verschillende bedrijven, maken zij bekend.

Sterke interesse transportbedrijven

Gedeputeerde Marc Vandeput, voorzitter POM Limburg: "Door het flexibel inzetten van personeel bij verschillende bedrijven kan er een betere afstemming gebeuren van vraag en aanbod op de Limburgse arbeidsmarkt. Tegelijkertijd biedt een dergelijke pool duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling aan werknemers die nu veelal tijdelijk aan de slag zijn."

Het pool-concept zal in eerste instantie worden geïmplementeerd voor vrachtwagenchauffeurs. "Een aantal Limburgse transportbedrijven toont sterke interesse in de mogelijkheden die dit concept biedt."

Onmiddelijk inzetbaar zijn

Vandeput: "De sector Transport, Distributie en Logistiek is sterk onderhevig aan piekmomenten omwille van een seizoensgebonden en klantgebonden vraag. Om deze pieken op te vangen, is er een voortdurende vraag vanuit de sector naar extra en tijdelijke werknemers. Omwille van de technologische evolutie in de sector, moeten uitzendkrachten bovendien al over een behoorlijke bagage beschikken om onmiddellijk inzetbaar te zijn."
 
Dit najaar wordt het proefproject opgestart en begin volgend jaar zou de Limburgse pool van vrachtwagenchauffeurs volledig operationeel moeten zijn.