Transport Online - Man opgepakt bij ophalen drugs op vliegveld Frankfurt

Man opgepakt bij ophalen drugs op vliegveld Frankfurt

Man opgepakt bij ophalen drugs op vliegveld Frankfurt
26-06-2015 15:30 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

FRANKFURT - Een 41-jarige man uit Eindhoven is onlangs opgepakt in de buurt van het vliegveld van Frankfurt. Hij zou drugs hebben laten smokkelen, maar de lading werd onderschept. Drie medewerkers van een bedrijf bij de luchthaven werden ook gearresteerd. Dat meldde de Duitse politie vandaag.

Een koffer met zes kilo cocaïne werd ongeveer anderhalve week geleden vanuit Jamaica vervoerd naar Frankfurt. De koffer was gelabeld als bagage van een bemanningslid. De drie mensen op het vliegveld moesten de koffer van het terrein af krijgen, buiten de controles om. Daar zou de Nederlander hem van ze overnemen, maar dat werd verijdeld.

De Duitse politie heeft meerdere gebouwen doorzocht en ook de hotelkamer van de Nederlander. Juwelen, achtduizend euro en een dure auto zijn door de politie in beslag genomen.

In februari vonden de autoriteiten in Frankfurt ook al een koffer met zes kilo cocaïne. Die was afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Dat transport was waarschijnlijk het werk van dezelfde verdachten. (ANP)

©Foto: Douane

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions