Transport Online - Kamervragen over risico's nieuwe beveiliging Schiphol voor personeel

Kamervragen over risico's nieuwe beveiliging Schiphol voor personeel

Kamervragen over risico's nieuwe beveiliging Schiphol voor personeel
25-06-2015 14:44 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG -  De nieuwe beveiliging van Schiphol zou leiden tot gevaarlijke situaties, overschrijdingen van de werktijden en agressie tegen personeel. Tweede Kamerleden Sadet Karabulut (SP), John Kerstens (PvdA) en Linda Voortman (GroenLinks) vragen minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid of hij, als mede-aandeelhouder, bereid is hierover in gesprek te gaan met Schiphol.

De drie Kamerleden willen daarnaast van de minister weten wat hij vindt van berichten over het opnieuw veelvuldig overschrijden van de sta- en rusttijden van beveiligers, en of hij het acceptabel vindt dat beveiligers door werkdruk vermoeid raken, minder alert zijn en ziek worden.

"Bent u bekend met de toename van de hoeveelheid werk als gevolg van de toename van het aantal passagiers en de scherpere EU-regels voor controle op handbagage?", vragen de Kamerleden aan Lodewijk Asscher. Zij vinden dat dit niet strookt met de afname van twintig procent van het aantal uren bij de uitgave van de tender.

Ook willen ze van Asscher weten wat de oorzaak is voor de overtredingen en slechte arbeidsomstandigheden bij het van start gaan van wat genoemd wordt 'het centrale securityconcept' op Schiphol.

De minister wordt daarnaast gevraagd naar een reactie op de slechte arbeidsomstandigheden en overtreding van cao-afspraken, zoals geconstateerd door FNV Beveiliging.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions