Clicky


Dachser zet groei in Benelux voort

Dachser zet groei in Benelux voort
25-06-2015 11:20 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Dachser blijft in de Benelux gestaag groeien. In 2014 steeg de omzet met bijna 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in Nederland boekte de logistiek dienstverlener mooie resultaten. De investeringen van de afgelopen jaren werpen duidelijk hun vruchten af.

In 2014 genereerde de logistiek dienstverlener in de Benelux een totale omzet van 200 miljoen euro. Een groei van 13 procent ten opzichte van 2013. Ook het aantal medewerkers steeg aanzienlijk: van 676 naar 741. Deze ontwikkeling is volgens Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Benelux, het gevolg van meerdere factoren.

“We merken dat de economie aantrekt en zien een toename in de te vervoeren goederen van onze bestaande klanten, daar groeien wij in mee. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren een aantal belangrijke investeringen gedaan in zowel Nederland als België. Daar merken we nu de positieve gevolgen van.”

Investeringen

Eén van de meest recente investeringen is de bouw van een nieuw pand in Willebroek in België. De oude vestiging barstte uit z´n voegen waardoor uitbreiding noodzakelijk was. Op een terrein van 37.800 vierkante meter is een crossdock van 6.800 vierkante meter en een kantoorgebouw van 2.300 vierkante meter gebouwd. In Nederland deed Dachser twee jaar eerder een soortgelijke investering: in Zevenaar werd pal aan de A12 een gloednieuw pand gebouwd met een crossdock van 7.200 vierkante meter en een kantoorgebouw van 3.000 vierkante meter. Ook in de vestiging in Waddinxveen is geïnvesteerd in vierkante meters. Het bestaande logistiek centrum is in 2013 uitgebreid met 5.000 vierkante meter voor crossdocking en warehousing.

Onlangs zijn ook de uitbreidingswerkzaamheden begonnen van de vestiging in het Belgische Moeskroen. “Alles bij elkaar is onze capaciteit aanzienlijk vergroot”, zegt Van der Meer. “Niet alleen voor wegtransport en magazijnopslag, ook voor onze lucht- en zeevrachtdivisie. Zo is er onlangs een nieuwe locatie voor de luchtvrachtexpeditie neergestreken in het vrachtgebied van Brussels Airport en trok de zeevrachtdivisie in het nieuwe pand van het Belgische Willebroek.”



Totaalpakket

Het laatste draagt bij aan verdere optimalisering van de reeds bestaande intensieve samenwerking tussen wegtransport en lucht- en zeevracht. Sinds 2014 vallen beide divisies in de Benelux onder verantwoordelijkheid van Aat van der Meer. “Er is steeds meer vraag naar een totaaloplossing. Naar één partner bij wie klanten al hun logistieke vragen kunnen neerleggen. Door de verschillende divisies krachtig te bundelen, geven wij antwoord op die vraag. Hiermee ontstaat bovendien een win-winsituatie: wij maken een efficiencyslag in onze processen en de klant heeft te maken met slechts één contactpersoon. Of het nu gaat om het vervoeren van een container naar China of een pallet naar Helsinki.”

Ook in Nederland realiseerde Dachser niets dan positieve cijfers. De omzet steeg met 12 procent, tonnage met 7 procent en het aantal zendingen met 8 procent. De groei is enerzijds te verklaren door de vergrote capaciteit, maar ook door het wereldwijde netwerk dat zich steeds verder uitbreidt. Hoewel Duitsland nog altijd één van de belangrijkste exportmarkten is van Nederland, zag Dachser met name de handel naar Scandinavië, Verenigd Koninkrijk en het Iberisch Schiereiland stijgen. Het toenemende verkeer naar Spanje en Portugal is één van de positieve gevolgen van de overname van de Spaanse logistiek dienstverlener Azkar in 2013.

“Met de toevoeging van dit netwerk aan ons eigen Europese netwerk zijn wij in staat om onze klanten in de hele Benelux sneller te bedienen als het gaat om handel van en naar Spanje en Portugal.”