Clicky


Nachtbus vervangt nachttrein tussen Noord-Brabant en de Randstad

Nachtbus vervangt nachttrein tussen Noord-Brabant en de Randstad
24-06-2015 15:42 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BREDA - Tussen de grote Noord-Brabantse steden en de Randstad moeten vanaf eind dit jaar nachtbussen gaan rijden in het weekend. De steden en de provincie sturen daarop aan omdat de NS de stekker uit het Noord-Brabantse deel van het nachtnet trekt.

Met nachtbussen blijven Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Breda en later wellicht ook Helmond en Oss verbonden met elkaar en met Rotterdam en Utrecht.

De Brabantse nachtbussen moeten op vrijdagen en zaterdagen gaan rijden tussen twee en vier uur 's nachts. Sinds 2007 rijden er op die tijden treinen, maar Brabant wil niet meer opdraaien voor de hoge kosten. Omdat het nachtnet niet rendabel is, droegen de provincie en de steden jaarlijks fors bij. Voor 2016 zou het gaan om 700.000 euro. De bussen kosten de helft daarvan.

In de gemeentebesturen moet nog definitief worden ingestemd met het voorstel, maar de reacties zijn tot nog toe overal positief. Het gemeentebestuur van Breda liet vandaag weten dat het naast de verbindingen met Tilburg en Dordrecht ook een nieuwe rechtstreekse nachtbus naar Utrecht gaat laten rijden op zaterdagen. (ANP)