Transport Online - Onderzoek NZa naar kostenopgave Admiraal de Ruyter Ziekenhuis

Onderzoek NZa naar kostenopgave Admiraal de Ruyter Ziekenhuis

Onderzoek NZa naar kostenopgave Admiraal de Ruyter Ziekenhuis
24-06-2015 15:38 | Binnenland | auteur Marcel van der Voort

GOES - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt of het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in 2012 mogelijk ten onrechte te hoge kosten voor dure medicijnen heeft opgegeven. De zorg aan patiënten gaat tijdens het onderzoek gewoon door.

Het onderzoek strekt zich tot dusver uit over drie ziekenhuizen en gaat over de opgave van de kosten die zij hebben gemaakt voor de dure medicijnen. Het ADRZ zegt geen aanwijzingen te hebben dat er destijds bij de overheid te hoge kosten zijn opgegeven, maar verleent alle medewerking aan het onderzoek. 

De NZa is toezichthouder in de zorg. Als er sprake is van een vermoeden dat zorgaanbieders de wetten en regels overtreden, kan de NZa een onderzoek starten. Dat is geregeld in de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg). De NZa kan bij zorgaanbieders nagaan of zij de juiste informatie hebben gegeven over de kosten die zij maken voor de zorg of voor medicijnen.

Heeft het ziekenhuis inderdaad onjuiste informatie gegeven, dan kan de NZa handhaven, bijvoorbeeld door een aanwijzing te geven of een last onder dwangsom of boete op te leggen. Volgens de NZa kan het nog maanden duren voordat het onderzoek is afgerond.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions