Clicky


Beieren voert politiecontroles aan grens Oostenrijk op wegens toestroom migranten

Beieren voert politiecontroles aan grens Oostenrijk op wegens toestroom migranten
24-06-2015 15:06 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BEIEREN (D) - De Beierse minister Joachim Hermann gaat vanaf 1 juli vijfhonderd politie-agenten inzetten voor extra politiecontroles aan de zuidgrens met Oostenrijk. Dat meldt de minister in Duitse media. De grenscontroles komen voort uit de vele aanhoudingen die de Duitse politie deed tijdens de G7-top die deze maand vlakbij de Oostenrijkse grens werden gehouden.

Tijdens deze top werden grote politiecontroles gehouden aan de grens. Er werden duizenden aanhoudingen verricht en tientallen mensen gearresteerd voor mensensmokkel. Omdat daaruit bleek dat de stroom migranten van Oostenrijk naar Duitsland groot is, wil Hermann de controles op mensenhandel en mensensmokkel versterken.



Hij roept andere Duitse deelstaten op dat ook te gaan doen. "Alleen als we deze controles in heel Duitsland versterken kunnen we effect bereiken." Grenscontroles binnen de Europese Unie zijn in strijd met het verdrag van Schengen.

Ook lezers van Transport Online zien de Europese grenzen het liefst weer dicht, bleek uit onderzoek eerder deze maand: Lezers Transport Online: Europese grenzen moeten weer dicht