Transport Online - Justitie onderzoekt aanbesteding openbaar vervoer Limburg

Justitie onderzoekt aanbesteding openbaar vervoer Limburg

Justitie onderzoekt aanbesteding openbaar vervoer Limburg
24-06-2015 11:33 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - Er loopt een stafrechtelijk onderzoek naar vermoedelijke malversaties bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Dat meldt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. De NS speelde een omstreden rol in deze kwestie.

De NS had zijn zinnen gezet op het openbaar vervoer in de zuidelijke provincie en NS-dochterbedrijf Abellio won de aanbesteding ook. Maar het bedrijf bleek vuil spel te hebben gepleegd. Abellio kreeg vertrouwelijke informatie van een oud-directeur van concurrent Veolia.

Volgens het OM is het onderzoek nu in volle gang met het ondervragen van getuigen en verdachten. Om het verder niet te beïnvloeden, zegt het OM verder niets over het onderzoek.

Spionage

De NS zegde het vertrouwen in topman Timo Huges op. Hij zou onjuiste en onvolledige verklaringen afgelegd hebben rond de aanbesteding. Ook werd Jeff Hoogesteger, de topman van NS-dochter Abellio, uit zijn functie ontheven.

Veolia stelt de NS aansprakelijk voor de miljoenenschade die geleden is als gevolg van tegenwerking en spionage rond de aanbesteding van het openbaar vervoer. Veolia wil dat de aanbesteding in Limburg wordt overgedaan.

De NS gaf aan overleg met Veolia over de gang van zaken nu niet te zien zitten. De spoorwegen wachten een onderzoek naar de aanbesteding rond het ov in Limburg af. (ANP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions