Clicky

 
Transport Online - Mensenhandel en dieseldiefstal ontdekt bij havencontrole Rotterdam

Mensenhandel en dieseldiefstal ontdekt bij havencontrole Rotterdam

Mensenhandel en dieseldiefstal ontdekt bij havencontrole Rotterdam
24-06-2015 09:43 | Overtredingen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Bij een grootschalige controle in het Rotterdamse havengebied ontdekte de politie onder andere een Duits bestelbusje vol met diesel, waarvan de herkomst niet duidelijk was. Bovendien leidde de staandehouding van een verdacht voertuig tot informatie over mensenhandel.

De actie richtte zich op de aanpak van havencriminaliteit en de aanpak van activiteiten waarbij eerlijk handelsverkeer wordt aangetast door criminaliteit. In de controle werkten (Zeehaven)politie, douane, Openbaar Ministerie, belastingdienst en het Landelijk informatiecentrum Voertuigcriminaliteit samen.

De controle werd gehouden om criminelen uit de anonimiteit te halen en stromingen van het havengebied naar Rotterdam-Zuid inzichtelijk maken. Hierbij is extra aandacht voor uithalers: personen die drugs uit containers in de havengebieden halen.

Heling diesel en sigaretten

Een Duits bestelbusje bleek vol met diesel te staan. Omdat de bestuurder de herkomst van al die vaten niet kon verklaren, is de man aangehouden voor heling. Hij heeft inmiddels een schikking betaald en afstand gedaan van de diesel. In een ander busje werd een grote lading sigaretten gevonden welke niet van de bestuurder waren. Dit wordt nader onderzocht.Mensenhandel

De staandehouding van een verdacht voertuig leidde tot informatie over mensenhandel. Deze zaak en drie personen waarvan de rechtmatigheid van het verblijf in Nederland getwijfeld wordt zijn door de afdeling Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel in behandeling genomen.

Gevangenisstraf openstaan

De politie heeft diverse bekeuringen uitgeschreven onder andere voor gladde banden, onverzekerd rijden en getinte ruiten. Eén persoon is aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook liepen diverse personen die nog een vonnis open hadden staan tegen de lamp. Twee personen kregen de mogelijkheid ter plaatse aan het openstaande bedrag te voldoen.

Personen die nog een gevangenisstraf open hadden staan, zijn gelijk aangehouden. De Belastingdienst heeft vier voertuigen in beslag genomen en ruim tienduizend euro geïnd.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions