Clicky


Emons Group bestelt 64 nieuwe Scania's

Emons Group bestelt 64 nieuwe Scania's
23-06-2015 16:49 | SCANIA | auteur De Redactie

MILSBEEK - Emons Group, met het hoofdkantoor in het Noord-Limburgse Milsbeek, plaatste onlangs een order voor 64 nieuwe Scania’s in diverse uitvoeringen. Basis van al deze uitvoeringen is de bewezen zuinige 410 pk 13 liter motor.

De overeenkomst werd getekend door Daan Emons, operationeel directeur van het gelijknamige bedrijf en Jan de Vries, Director Sales van Scania Nederland B.V. Emons kiest met deze nieuwe order voor continuïteit in kwaliteit, innovativiteit en duurzaamheid. Goede ervaringen met Scania en de Scania-dealerorganisatie maakten het plaatje compleet.

De basis van alle voertuigen is de 410 pk motor. Deze SCR-only motor heeft in korte tijd een indrukwekkende reputatie gebouwd als zeer zuinige en betrouwbare motor. In binnen- en buitenland breekt deze motor regelmatig zuinigheidsrecords en ook als demovoertuig in grote vloten maakt hij grote indruk. In het wagenpark van Emons gaan er vier varianten worden ingezet: een lichtgewicht trekker met enkellucht op de trekas bestemd voor glastransporten. Een kipperuitvoering voor internationaal kippertransport. Een 6X2/4 trekker met midlift voor glastransport in Engeland en een multifunctionele uitvoering voor algemene inzet.

Alle voertuigen komen volledig in bedrijfskleuren af-fabriek. De modulaire specificatiemogelijkheden.

De Emons Group Holding, met hoofdkantoor in het Limburgse Milsbeek, bestaat uit vier divisies met logistieke centra in Nederland, Duitsland, België, Polen en Tsjechië en heeft 70 jaar ervaring in de transportindustrie. De bedrijven zijn actief in vier verschillende transportsegmenten, te weten 2WIN/Emons Cargo voor internationaal dubbellaadtransport, Hofmans gespecialiseerd in champost logistiek, Van Huët voor glaslogistiek- & transport en Meierling GmbH Anhänger und Frahrzeugbau, specialist in ultralichte aluminiumtrailers. Zij biedt werk aan 750 medewerkers en beschikt over 600 transporteenheden. Emons is al jarenlang een klant van Scania. Het bedrijf heeft het volledige onderhoud en financiering van de voertuigen uitbesteed aan Scania.