Clicky


APM Terminals Mobile werkt mee aan uitbreiding luchtvaart in Alabama

APM Terminals Mobile werkt mee aan uitbreiding luchtvaart in Alabama
23-06-2015 09:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ALABAMA - Vrachtwagen met vijf onderdelen van het eerste Airbus A320 passagiersstraalvliegtuig verlieten zondag in een kleurrijk convooi de APM Terminals Mobile terminal. Zij begonnen aan de laatste etappe van hun reis; eindmontage in Alabama. De A320-vliegtuigen zijn de eerste die in de Verenigde Staten worden geassembleerd door de commerciële luchtvaartreus. Airbus wil binnen drie jaar dertig tot vijftig vliegtuigen in elkaar gaan zetten op deze locatie. De romp en vleugel kwamen op 17 juni aan bij APM Terminals Mobile.

"We zijn erg trots op de rol die APM Terminals Mobile zal spelen in deze belangrijke nieuwe luchtvaartindustrie-expansie in Alabama en de haven van Mobile", aldus Jeff de Best, APM Terminals Chief Operating Officer. Hij was vanuit het hoofdkantoor van APM Terminals in Den Haag nar Alabama gereisd om samen met honderd anderen, lokale hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers van de overheid, de uitbreiding in Alabama mee te vieren. 

Airbus heeft meer dan 11.500 passagiersvliegtuigen verkocht aan meer dan 470 klanten en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, waaronder meer dan 9.400 van dit type. Nog eens 3.900 bestellingen zijn in afwachting van levering door de vier Airbus A320 assemblagecentra in Duitsland, China, Frankrijk, en vanaf nu dus ook de Verenigde Staten.



APM breidt terminal in Mobile uit

APM Terminals heeft de Mobile terminal uitgebreid en zal ook twee nieuwe super-Post Panamax STS kranen toevoegen. APM investeert veertig miljoen dollaar om de capaciteit van de terminal te vergroten in reactie op de groeiende vraag en kansen in het zuidoosten van de Verenigde Staten. APM Terminals Mobile heeft nu een jaarlijkse doorvoercapaciteit van 350.000 TEU, met twee kranen. De komende weken zullen regelmatig Airbus A320 onderdelen worden geleverd. 

De Alabama State Port Authority is begonnen met de bouw van een Intermodal Container Transfer Facility (ICTF) in de haven van Mobile, die grenst aan de APM Terminals faciliteit. De ICTF zal Mobile, via de nationale intermodale spoordienst, verbinden met belangrijke markten in het Zuidoosten en Midwesten van de Verenigde Staten, inclusief directe toegang tot Atlanta, Memphis, Nashville en Chicago. De ICTF zou operationeel moeten zijn in het begin van 2016.

Op basis van de huidige prognoses zal de jaarlijkse doorvoercapaciteit bij APM Terminals Mobile de komende vijf jaar groeien tot 400.000 TEU.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)