Clicky

 
Transport Online - Overijssel gaat bruggen en sluizen op afstand bedienen

Overijssel gaat bruggen en sluizen op afstand bedienen

Overijssel gaat bruggen en sluizen op afstand bedienen
23-06-2015 09:22 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZWOLLE - De scheepvaart die gebruik maakt van de rijksvaarwegen in de regio Zwolle-Kampen-Meppel en Twente kan blijven rekenen op een goede bereikbaarheid, maakt de provincie Overijssel bekend. De bediening wordt in de jaren 2016 tot 2018 omgebouwd naar bediening op afstand, waarmee de bereikbaarheid van Overijssel en Drenthe via het water voor nu en de toekomst is gegarandeerd en wordt verbeterd.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincies Overijssel en Drenthe, de gemeenten Zwolle en Meppel en de Twentse gemeenten hebben de intentie uitgesproken om hiervoor gezamenlijk een bedrag van zo’n drie miljoen euro op tafel te leggen. Rijk en regio betalen hiervan elk de helft.

Geen bezuinigingen

De maatregelen die nu uitgevoerd worden, zijn een vervolg op de afspraken tussen Rijk en regio van eind 2014. Rijkswaterstaat heeft in nauw overleg met de regionale overheden en het bedrijfsleven onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de bediening ook voor de middellange en lange termijn op peil te houden en te verbeteren.

Bediening op maat

Uit het onderzoek komt naar voren dat er geleidelijk van een aanbod- naar een vraaggestuurde bediening kan worden overgegaan. Op die manier worden de bedieningstijden maximaal afgestemd op de binnenvaart die gebruik maakt van de vaarwegen. Hiermee wordt al dit jaar gestart. Tot die tijd blijven de huidige bedientijden gelden.

Vanaf 2018 wordt de bediening van de sluizen in het Twentekanaal op afstand, vanuit sluis Eefde, gedaan en ontstaat er structureel een beter bedieningsregime. In regio Zwolle-Kampen-Meppel worden vanaf 2018 verschillende gemeentelijke bruggen op afstand bediend vanuit de Meppelerdiepsluis en Spooldersluis. Hier werken Rijk en regio samen in de bediening. Dit is niet alleen goed voor een efficiëntere bediening, maar bespaart op termijn ook kosten, aldus de provincie Overijssel.

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden