Clicky

 Werknemers Klomp Groepsvervoer krijgen alsnog hun salaris

Werknemers Klomp Groepsvervoer krijgen alsnog hun salaris
23-06-2015 09:17 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

EDE - De 950 werknemers van Klomp Groepsvervoer in Ede, die al bijna twee maanden zonder salaris hun werk doen, krijgen deze week alsnog hun achterstallige salaris van mei en volgende week hun salaris van juni. Dat meldt vakbond CNV.

Peter de Ridder, bestuurder van CNV Vakmensen, kreeg maandagavond een telefoontje van Johan van Praet, directeur van Klomp Groepsvervoer. “Hij heeft me gemeld dat de gesprekken met een nieuwe investeerder succesvol zijn afgerond. Alle werknemers krijgen vanavond nog een mail, met daarin de toezegging dat het achterstallige salaris wordt betaald. Dat is goed nieuws. En precies op tijd, want de spanning bij de mensen gaat inmiddels richting het kookpunt. Want het is natuurlijk waardeloos om je werk te doen in de onzekerheid of het wel goed komt met je salaris. Ik ben blij dat de kogel nu door de kerk is en dat de mensen snel hun geld gaan krijgen.”

Vanochtend overleg met directie

Wie de nieuwe investeerder is, weet De Ridder nog niet. “Dat zal vanochtend wel duidelijk worden. Dan hebben we overleg met de directie over de banen die verdwijnen vanwege het wegvallen van een paar grote contracten. We horen daar vandaag meer details over.”

Klomp Groepsvervoer is vooral actief in het leerlingen- en groepsvervoer. Het bedrijf heeft een wagenpark van 850 auto’s en vervoert dagelijks zo’n zesduizend mensen.  

Foto's

  • Rozseboom Ede
    Roseboom Ede
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions