Clicky


Snoeren Transport BV opent nieuwe huisvesting in Dongen

Snoeren Transport BV opent nieuwe huisvesting in Dongen
22-06-2015 16:13 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DONGEN - Afgelopen Zaterdag 20 Juni,  heeft Snoeren Transport BV officieel zijn deuren geopend in het nieuwe bedrijfspand aan De Zool in Dongen.

Het bedrijf Snoeren stamt al uit 1947, waar de broers Jan en Cees Snoeren, een brandstofhandel en expeditiebedrijf zijn begonnen in Dongen. Jarenlang runde de twee broers gezamenlijk het bedrijf. In Mei 1964 werd het bedrijf gesplitst en ging Jan verder met de brandstoffen, en Cees ging zich richten op het transport.

Toen de oudste zoon Wim zijn rijbewijs haalde werd de uitbreiding ingezet, en vanaf toen werd er met twee auto’s gereden. Al snel werd de locatie in Dongen te klein en werd er naar een alternatief gezocht en gevonden in het buurdorp Rijen.

De geleidelijk groei van de afgelopen 40 jaren in Rijen heeft ervoor gezorgd dat ook die locatie te klein werd, en dat is de reden dat Snoeren Transport begin dit jaar terug verhuisd is naar Dongen.

De keuze voor Dongen was snel gemaakt, aangezien een groot deel van het huidige klantenbestand, in en om Dongen is gevestigd.

Met intussen 14 eigen auto’s, 21 trailers, 4 vaste charters en een grote kring aan collega transporteurs worden er momenteel voornamelijk volumegoederen, bouwmaterialen en stukgoed vervoerd door heel Nederland en België. In de eigen loodsen word het ingekomen stukgoed gelost, gesorteerd, en klaar gemaakt voor verzending, en met of zonder meeneemheftruck geleverd bij de particuliere eindklanten.

De opening/open dag was ook een mooie gelegenheid om de nieuwste aanwinst aan het publiek te tonen. Vanwege de langere levertijd is echter een “prototype” uitgestald om zo toch een goede indruk te geven van de nieuwe LZV die naar verwachting in oktober 2015 ingezet kan gaan worden. Het betreft een DAF105XF in lowdeck uitvoering, met daarachter een megatrailer en een volume middenas aanhangwagen. Deze auto zal voornamelijk ingezet gaan worden in het palletvervoer voor Dongen Pallets en Chep. Waardoor we in staat zijn om ruim 1000 europallets bij de klanten te kunnen leveren.

Intussen zit al ruim 15 jaar de derde generatie, te weten Henk Snoeren in de zaak, en samen met Jeanne en Wim hebben ze het bedrijf opgebouwd tot het mooie moderne bedrijf wat er nu staat.