Clicky


TCG in Wijchen: Vluchtelingenproblematiek komt nu wel heel dichtbij

TCG in Wijchen: Vluchtelingenproblematiek komt nu wel heel dichtbij [+foto]
22-06-2015 14:05 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

WIJCHEN – De vrachtwagen met vluchtelingen die vanochtend werd aangetroffen op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen, moest overladen voor expediteur TCG. Dat bevestigt René Engelen, General Manager bij TCG.

“De chauffeur van de Ierse vrachtwagen moest bij ons lossen: de lading moest in een andere vrachtwagen overgeladen worden voor de eindbestemming”, vertelt René Engelen. “Maar de chauffeur hoorde, toen hij stilstond, geluiden uit de laadruimte komen. Daarop is hij naar één van onze medewerkers gestapt, die hoorde hetzelfde.” Engelen vertelt dat daarop de politie is gebeld, die heeft de laadruimte geopend.

Daarin werden zeven illegale vluchtelingen aangetroffen. “Ik denk dat het een vergissing was dat die mannen in deze vrachtwagen zaten. Dat lijkt me zeer voor de hand liggend. Ze hebben vast het Ierse kenteken gezien en gedacht dat de vrachtwagen naar Ierland ging”, aldus de General Manager.



De lading kwam echter vanuit Ierland en werd via Hoek van Holland naar Wijchen gebracht, om daar overgeladen te worden en verder Europa in gereden te worden; naar de eindbestemming.

Migranten in Gelderland

Vluchtelingen aantreffen in een vrachtwagen: het is iets dat bij Calais bijna gewoon is geworden, en bij Hoek van Holland wordt het probleem ook steeds groter. Maar dat migranten gevonden worden in een vrachtwagen op het terrein van een logistieke dienstverlener in Gelderland; René Engelen kan er nog niet over uit.

“In de dertien jaar dat ik hier werk, heb ik dit nog nooit zo meegemaakt. Jaren geleden is het een keer gebeurd dat in Duitsland in een vrachtwagen die wij hadden ingezet, verstekelingen werden gevonden. Maar vandaag heb ik het hier met eigen ogen gezien en dat is toch wel heel anders”, vindt Engelen.

“Zo komt de vluchtelingenproblematiek, waar je zoveel over leest, ineens wel heel dichtbij.” De General Manager verwacht niet dit vaker aan te zullen treffen. “Wij regelen wel vervoer op Engeland, Ierland en Schotland, maar wij zijn geen transportbedrijf. Wij zijn expediteur. Dit is duidelijk een vergissing geweest van die mannen.”

Lees ook:
Chauffeur ontdekt zeven illegale vluchtelingen in vrachtwagen in Wijchen [+foto's]

©Foto: Johan de M.