Clicky

 
Transport Online - ILT: Informatie trein met gevaarlijke stoffen deugt niet

ILT: Informatie trein met gevaarlijke stoffen deugt niet

ILT: Informatie trein met gevaarlijke stoffen deugt niet

DEN HAAG - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft onderzoek gedaan naar het informatiesysteem IGS, een systeem waarmee het spoorvervoer werkt. Daaruit blijkt dat de informatie over treinen die gevaarlijke stoffen vervoeren, niet altijd klopt. Dit meldt de NOS vandaag.

De ILT vindt het ontbreken van correcte informatie gevaarlijk: bij calamiteiten zoals brand, botsingen of ontsporingen kan onjuiste informatie de situatie bij een calamiteit verergeren. Dat is dan weer gevaarlijk voor onder andere hulpdiensten en het personeel dat bij het spoor werkt.

Vorig jaar werden 412 treinen gecontroleerd op hun informatievoorziening. In 37 gevallen klopte er iets niet, veertien gevallen betroffen treinen met gevaarlijke stoffen. Onjuiste samenstellingen van de trein kwamen voor, maar ook zelfs het volledig ontbreken van informatie. Zo was het niet duidelijk wat voor lading de trein vervoerde, of wie de vervoerder was.GPS-systeem

De ILT zou graag zien dat alle treinen een GPS-systeem krijgen, zodat altijd duidelijk is waar de trein is. Ook moet uit dat systeem duidelijk worden wat voor lading de trein vervoert, zodat daar bij calamiteiten rekening mee gehouden kan worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats