Clicky


Chauffeur ontdekt zeven illegale vluchtelingen in vrachtwagen in Wijchen

Chauffeur ontdekt zeven illegale vluchtelingen in vrachtwagen in Wijchen [+foto's]
22-06-2015 11:40 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

WIJCHEN - Op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen zijn vanochtend zeven vluchtelingen aangetroffen in een vrachtwagen. De chauffeur wilde gaan lossen maar ontdekte toen zeven mannen in zijn auto. Vijf van hen kwamen uit Syrië, twee uit Iran.

Er kwam een ambulance ter plaatse om de mannen aan een medische controle te onderwerpen, ook werden ze gefouilleerd. Daarna werden ze in een taxibusje, onder begeleiding van de politie, naar het politiebureau in Nijmegen gebracht.

De zeven mannen zullen worden overgedragen aan de vreemdelingenrecherche. "Daarna is het aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie wat er met hen moet gebeuren", aldus een woordvoerder van Politie Oost-Nederland.


©Foto: Hessels Media

Verkeerde vrachtwagen

Volgens een getuige zouden de vluchtelingen in een verkeerde vrachtwagen zijn gestapt. Ze zouden bij Hoek van Holland in de vrachtwagen zijn gestapt, nadat ze op de auto 'Ierland' hadden zien staan. In de hoop dat dat inderdaad de bestemming zou zijn, zijn de mannen meegereisd. De bestemming was echter Wijchen. De politie kon deze informatie echter niet bevestigen.

Op bedrijventerrein Bijsterhuizen zijn onder andere de transportbedrijven Nabuurs Logistiek, TDG en TCG gevestigd.

©Foto: Johan de M.