Transport Online - Nieuw warehouse voor Staay Food Group in Papendrecht

Nieuw warehouse voor Staay Food Group in Papendrecht

Nieuw warehouse voor Staay Food Group in Papendrecht
22-06-2015 10:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

PAPENDRECHT - In opdracht van logistiek vastgoedontwikkelaar WDP Nederland realiseert Heembouw een nieuw bedrijfspand voor Staay-Hispa, op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Papendrecht.

De nieuwe bedrijfshuisvesting wordt een state-of-the-art warehouse, dat bestaat uit een 7.500 vierkante meter grote hal met koelcellen en circa 2.100 vierkante meter kantoorruimte. Het wordt gerealiseerd tegenover het reeds bestaande pand van Staay Export, gelegen in Alblasserdam. Dit bestaat uit ruim 6.500 vierkante meter hal, inclusief entresol en circa 1.500 vierkante meter kantoor.

Beide bedrijven behoren tot de Staay Food Group, dat onder het motto 'De wereld is onze tuin' wereldwijd kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare groenten en fruit uit eigen bron levert. Staay-Hispa zal werkgelegenheid bieden aan zo’n honderd mensen. Het ontwerp is van Habeon Architecten. BOAG advies en management is bij dit project betrokken als adviseur en directievoerder.Voor het einde van het jaar

Heembouw is inmiddels gestart met de bouwwerkzaamheden. De oplevering en ingebruikname van het nieuwe pand is gepland voor het einde van het jaar. Staay-Hispa heeft een vijftienjarige huurovereenkomst met WDP Nederland gesloten. WDP Nederland zal ook het bestaande pand van Staay Export in portefeuille nemen.

Staay-Hispa is nu gevestigd in Barendrecht. De strategische ligging van de Drechtsteden, de goede achterlandverbindingen, de aanwezigheid van de Dordtse Zeehaven, het aanbod van goed geschoolde werknemers en de ontwikkeling van een containertransferium in Alblasserdam zijn sterke troeven bij het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid voor de regio. Het bedrijventerrein Nieuwland Parc waar Staay-Hispa zich vestigt, is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht.

Staay-Hispa heeft voor haar vestigingsplaatskeuze gebruikgemaakt van de diensten van DEAL! Drechtsteden Promotion & Investments Agency, in nauwe samenwerking met de gemeente Papendrecht.

©Foto: Staay Food GroupNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions