Clicky

 
Transport Online - VLGroep Oss neemt eerste R450 euro 6 Scania in ontvangst

VLGroep Oss neemt eerste R450 euro 6 Scania in ontvangst

VLGroep Oss neemt eerste R450 euro 6 Scania in ontvangst
21-06-2015 09:59 | SCANIA | auteur De Redactie

OSS - Scania Veghel heeft de eerste R450 Euro 6 afgeleverd bij VLGroep in Oss. Later dit jaar zullen er nog meer volumecombinaties volgen.

De nieuwe voertuigen zijn uitgerust met de zeer zuinige 450 pk 13 liter motor. Deze voldoen aan Euro 6 door alleen gebruik te maken van SCR nabehandeling. Het resultaat is een motor met een zeer laag brandstofverbruik die optimaal bijdraagt aan de Total Cost of Ownership.

De lage CO2-uitstoot van de nieuwe voertuigen past volledig in het duurzaamheidsbeleid van VLGroep. Zo investeert het bedrijf niet alleen in het hoogste rendement per ton/kilometer, maar dragen de motoren ook bij aan een lage milieu-impact. De nieuwe Scania’s worden geleverd door de vestiging van Scania Nederland in Veghel.

G.H.M. Pluk: "De nieuwe Scania’s zijn ter uitbreiding en vervanging van ons huidige wagenpark. Wat bij ons met name de doorslag heeft gegeven is het feit dat Scania met Euro 6 het brandstofverbruik prima onder controle heeft."

De Scania Streamline kenmerkt zich door een groot aantal vernieuwingen, waaronder een optimale stroomlijning, tweede generatie Euro 6 motoren, Opticruise versnellingsbak met economy modus en Scania Active Prediction (slimme cruisecontrol op basis van GPS data). Deze onlangs ingevoerde innovaties hebben geleid tot een extra 3% brandstofbesparing. Zo is de 450 pk Euro 6 motor leverbaar als SCR-only. In combinatie met de vrijloop retarder, brandstofbesparende olie en de vernieuwde eco-roll worden er nog eens extra procenten bespaard.

Elk nieuw voertuig wordt afgeleverd met een uitgebreide aflevertraining, meetellend voor de 35-urige nascholing voor de chauffeur. Met de 140.000 kilometer die wij per jaar rijden, zitten hier de voordelen. Wij hebben nog meer Scania’s in ons wagenpark en daarmee hebben we prima ervaringen opgedaan met de lokale Scaniadealer met betrekking tot total cost of ownership. De onderhoudskosten zijn laag en de wekelijkse fleetmanagement rapporten zijn enorm waardevol voor onze organisatie. Tenslotte blijft een Scania natuurlijk een prima visitekaartje met een ijzersterk imago.

In recente Europese tests hebben de nieuwe Scania 410 en 450 pk SCR-only motoren uitstekend gepresteerd. Beide motoren hebben in diverse magazines nieuwe verbruiksrecords gevestigd. In Duitsland ontving de 410 pk motor de Green Truck Award 2014.

De nieuwe Scania’s zullen in het wagenpark van VLGroep worden ingezet voor Internationaal volume en machinetransport. Het bedrijf, met de hoofdvestiging  in Oss industrieterrein “Elzenburg”, heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op internationaal volume en machinetransport en ontwikkelde in samenwerking met diverse opdrachtgevers een specifiek double stock concept wat een rendement van 75% tot 100 % opleverd. Tevens beschikt VLGroep over een eigen werkplaats met op- en overslag capaciteit. Het wagenpark bestaaat uit 50 eenheden.

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden