Clicky


Man opgepakt na dollemansrit

Man opgepakt na dollemansrit
20-06-2015 00:06 | Binnenland | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - Na een wilde achtervolging in Utrecht en omgeving is vrijdag een 43-jarige man uit Rhenen aangehouden. De man reed onder meer in op politieauto's, scheurde over een terras en botste op auto's waarin mensen zaten.

De man maakte in de avondspits op de Waterlinieweg in Utrecht meerdere verkeersovertredingen, zag een agent in zijn vrije tijd. Hij alarmeerde collega's, die de man traceerden en hem wilden laten stoppen. Dat negeerde de bestuurder en hij ging er met hoge snelheid vandoor.

Om uit handen van de politie te blijven botste hij op politieauto's, reed hij in Vreeswijk dwars over een terras en botste hij tegen de auto's. De politie kon hem, vlak voordat hij tegen de rijrichting in de A27 op reed, klemrijden en aanhouden. Een agent raakte lichtgewond.

De politie onderzoekt of de verdachte drugs heeft gebruikt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en het plegen van verkeersovertredingen waardoor gevaar, hinder en schade ontstond. Zijn rijbewijs heeft hij moeten inleveren. (Novum)