Clicky


Huuskes: Onze chauffeurs zijn onze ambassadeurs

Huuskes: Onze chauffeurs zijn onze ambassadeurs
19-06-2015 14:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ENSCHEDE - Huuskes, totaalleverancier in versproducten, heeft een nieuw milieuvriendelijk Lang Zwaar Voertuig. Deze LZV, ook wel Ecocombi genoemd, is een vrachtwagen van 25 meter lang die voldoet aan alle strenge milieunormen. "Momenteel zijn onze chauffeurs in opleiding om op de LZV te mogen rijden", vertelt Harrie Reink, Logistiekmanager Huuskes.

"Ze hebben hiervoor een aanvullend rijbewijs nodig en zijn daarom druk aan het lessen op de weg." Huuskes rijdt daarnaast dagelijks met 65 vrachtwagens, om professionele grootverbruikers een uitgebreid assortiment aan vers, koelverse-, diepvries- en convenienceproducten en droge kruidenierswaren te bezorgen. 



Huuskes heeft 65 vrachtwagens om de producten zelf te kunnen bezorgen. "Steeds meer klanten bestellen via internet, daardoor is het persoonlijk contact een stuk minder geworden", vertelt Reink. "Het enige contact dat klanten soms nog hebben, is dat met de chauffeur. Dat vinden we heel belangrijk. Door met eigen mensen het transport te doen, houden we feeling met onze klanten. Dat voelt gewoon beter. Onze chauffeurs zijn de ambassadeurs van ons bedrijf."

De LZV gaat niet bij de klanten langs: de 25 meter lange vrachtwagen zal gaan pendelen tussen de distributiecentra in Enschede en Nijkerk. "Dagelijks rijden er meerdere pendels tussen deze twee vestigingen. Door het inzetten van de LZV, besparen we maar liefst eenderde aan logistieke kosten", vertelt Reink.



De inzet van de LZV draagt bij aan het MVO-beleid van Huuskes, door onder andere de transportkosten, milieubelasting en CO2-uitstoot te verlagen. Eind 2014 zijn er diverse testen geweest met het Lang Zwaar Voertuig. Deze testen zijn goed verlopen, waarna besloten is tot de aanschaf van een LZV. De Ecocombi kan tevens ingezet worden als normale vrachtwagen.



Het hoofdkantoor van Huuskes is gevestigd in Enschede, daarnaast zijn er vestigingen in Apeldoorn, Beuningen, Winschoten en Nijkerk. Van daaruit bedient Huuskes (zorg)instellingen, horeca en cateringbedrijven die, met het waarborgen van veilige voeding, vers en smakelijk willen eten.